Marius-Andrei Herța

Iarna trece…

by on Mar.05, 2012, under Noua Romanie!

Peste tot pe unde ne uitam observăm că a trecut iarna iar în urma noastră rămân gunoaiele.

Toată lumea se plânge că cei de la firmele de salubritate nu au grijă de gunoaiele pe care noi le aruncam, pe unde ne convine.

Pai dacă locuiți la etajul patru  al unui bloc din cartierul ”rău famat”, de ce să mai cobori până la locul amenajat cu containere când poți să arunci plasa cu gunoi direct de pe geam. Și poate ai și o mică surpriză și nimerești direct în cap la vecinul. Ce tare ești atunci!!!!

De ce nu aruncă românul resturile direct la coșul de gunoi? De lene, de Ion Creanga, de Mihai Eminescu sau deranjat la ficat ar răspunde unii dintre noi. Primul răspuns îl iau in considerare.

De ce sa mergi multe minute cu ambalajul de la știu eu ce fel de produs, până la primul coș de gunoi, sau de ce să-l cari cu tine până la tine acasă și să-l arunci la coșul tău de gunoi când poți să-l arunci pe jos că așa face toată lumea?

De ce să te apleci atunci când ieși din blocul tău și observi un ambalaj adus de vânt sau descoperit de căldura care a topit zăpada și să-l arunci la coșul de gunoi, când poți să-l lași așa sau poate chiar să arunci și tu unul?

Pentru ce să întrebi administratorul blocului ”Care este problema cu, curățenia pe scară? Femeia de serviciu este bolnavă? Sau e plecată în concediu? Și cu zăpada din fața blocului ce facem?”, când poți să lași așa cum lasă el și să-l plătești în fiecare lună ca și cum el face ceva. Trebuie să trăiască și acest om din ceva. Și ce dacă nu face nimic, are și el copii si trebuie să-i hrănească.

Eu spun să încetăm cu astfel de comportamente și să luăm atitudine. NU mai aruncați gunoiul unde vă convine, iar dacă vedeți că acel container de gunoi este saturat, puneți mâna pe telefon și sunați la autoritățile responsabile. Aici sunt câțiva dintre voi care vor spune că ”și ce rezolvăm?”. Rezolvați multe. Dacă cei care trebuie să facă ceva nu fac, atunci mergeți la următoarea autoritate responsabilă. Iar dacă noi ne ținem de treabă și vom fi și noi civilizați, atunci nu vom mai avea în primăvară un miros de gunoi alterat, ne vom împrospăta ziua cu mirosul florilor proaspăt crescute.

Serviciul public de salubrizare a localităţilor face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi se desfăşoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităţilor administraţiei publice locale ori asociaţiilor de dezvoltare comunitară, în scopul salubrizării localităţilor. Aceasta este definiția din legea nr. 101 serviciului de salubrizare a localităţilor .

Acestea fiind spuse vă urez o primăvară plăcută și curată.


Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...